Ventilatiesystemen

Ventilatiesystemen zorgen dat er continu verse lucht stroomt doorheen de ruimte. Zo worden stofdeeltjes, vocht en schadelijke stoffen vermeden. Dit heeft een positief effect op je gezondheid aangezien er minder bacteriën rondzweven in de ruimte. Kortom, ventilatie is cruciaal om een zuiver en gezond binnenklimaat te bekomen.

Nood aan een specialist?

Als ervaren partner bieden we jou een kwalitatieve oplossing voor een ventilatiesysteem. Neem gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar.

Kiezen tussen ventilatiesysteem C of D

Ventilatiesysteem C

Bij ventilatiesysteem C wordt de ‘vuile’, gebruikte binnenlucht mechanisch afgevoerd en naar buiten geblazen. Vervolgens wordt verse lucht naar binnen gezogen via roosters in ramen of muren. Veelal gebeurt de toevoer van verse lucht via roosters in droge ruimtes. Denk maar aan kantoren, bureaus, woonkamers, … De afvoer geschiedt via luchtroosters in, meestal, natte ruimtes zoals keukens, badkamers, toiletten, … Het grote voordeel van dit systeem is dat je rekenen op een natuurlijke toevoer van verse lucht, gecombineerd met een vraaggestuurde afvoer van vervuilde binnenlucht.

Ventilatiesysteem D

Bij ventilatiesysteem D is er de aanvoer van verse buitenlucht en afvoer van gebruikte binnenlucht volledig mechanisch door 2 ventilatoren. In tegenstelling tot ventilatiesysteem C komen hier geen roosters in muren of ramen aan te pas. Verse buitenlucht wordt aangezogen via ventielen die gewoonlijk op het dak of in de muur zijn geplaatst. Net zoals bij ventilatiesysteem C komt de verse buitenlucht terecht in de droge ruimtes zoals leefruimtes, bureaus, kantoren… Kort gezegd voert systeem D de gebruikte binnenlucht af en de verse buitenlucht aan op volledig mechanisch wijze.

Nood aan een ventilatiesysteem?
Airtech helpt je graag verder

Naast ventilatiesystemen bieden we je bij Airtech ook nog…